Home Health Kommentarer om din vægt kan gøre dig tykkere

Kommentarer om din vægt kan gøre dig tykkere

Vidste du? Hvis du tror, ​​du er overvægtig og har et dårligt figurbillede , skal du undgå at diskutere det med din familie og venner, medmindre du er sikker på, at deres reaktion vil være positiv. Hvis deres svar er nej, kan de forværre problemet i stedet for at hjælpe dig med at løse det.

Ofte, når du føler dig utilfreds med at have et par ekstra kilo eller pounds, kan du være tilbøjelig til at diskutere sagen med de mennesker, der er tættest på dig (din partner, din familie, dine venner), og søge deres råd og støtte. Men ifølge en nylig undersøgelse, hvis dine svar indebærer kritik, kan det få dig til at tage mere på i vægt og påvirke dit helbred.

Undersøgelsen, ledet af Christine Logel, professor ved Renison University College , ved University of Waterloo i Canada, dukkede op i det professionelle tidsskrift  Personal Relationships .

Forskerne undersøgte flere kvinder i universitetsalderen, et stadie, hvor de ofte er utilfredse med deres vægt. Holdet af socialpsykologer spurgte ind til deltagernes højde og vægt. Derefter blev de spurgt, hvordan de havde det med, hvad skalaen eller balancen markerede. Cirka fem måneder senere blev de spurgt, om de havde talt med deres kære om deres bekymringer omkring deres vægt, og hvordan de havde reageret.

Tre måneder senere blev det undersøgt, om deltagernes vægt havde ændret sig, og om deres bekymringer om emnet havde ændret sig.

Undersøgelsen viste, at kvinder, der havde modtaget flere acceptbeskeder fra deres kære om deres vægt, var i stand til at opretholde den mere (og endda tabe den lidt) end dem, der ikke modtog sådanne acceptbeskeder.

Ifølge professor Logel var kvinderne i undersøgelsen i gennemsnit i det højere interval af, hvad der anbefales for body mass index (BMI) ifølge Health Canada , så det sundeste for dem var at holde vægten og ikke forkæle sig selv. hårdt. Men mange af dem forblev meget bekymrede over deres vægt, og de fleste diskuterede deres bekymringer med deres kære.

Samlet set tog deltagerne en del på i vægt over tid, hvilket ikke er ualmindeligt for unge voksne. Men dem, der fik beskeden om, at de så godt ud fra deres kære, havde bevaret deres vægt, og nogle havde endda tabt sig lidt.

De deltagere, der havde modtaget få beskeder om accept fra deres kære, tog i gennemsnit på 4,5 pund (2 kilo ap.) De, der modtog flere acceptbeskeder, tabte et pund (0,5 kilo ap.).

Resultaterne af undersøgelsen viser, at hvis kvinder, der er bekymrede for deres vægt, ved, at deres kære accepterer dem, som de er, har de det bedre med deres krop og tager derfor ikke på som andre.

Kritisk pres fra pårørende om vægt hjælper ikke kvinder, der allerede er bekymrede for problemet. Det bidrager snarere til deres vægtøgning, selvom de ikke tidligere var bekymrede, hvorfor undersøgelsen fremhæver vigtigheden af ​​at have en positiv støttegruppe, der består af mennesker, der vil os det bedste og accepterer os med vores dyder og skavanker. .

Man kan sige, at hvis du føler dig tilfreds med dig selv, har du en tendens til at være mere fysisk aktiv og spise bedre . Og hvis du modtager ubetinget accept fra de mennesker, du elsker, er du mere tilbøjelig til at føle mindre stress, en velkendt årsag til vægtøgning. Derfor, hvis et familiemedlem eller en ven er lidt overvægtig, så undlad at komme med en negativ kommentar, selv med de bedste intentioner. En “besked om accept” vil få hende til at føle sig bedre tilpas med sig selv, og det er endda muligt, at du vil hjælpe hende med at tabe nogle ekstra pund (eller kilo).

Emmahttps://noa-noa.dk
Emma er en erfaren journalist med en uovertruffen passion for historiefortælling. Med sine skarpe redaktionelle evner og evne til at identificere overbevisende nyhedsvinkler sikrer hun, at Noa-Noa.dk leverer præcist, engagerende og tidssvarende nyhedsindhold til sine læsere.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here